Houskový knedlík bez vajec
Obědy / Přílohy

Houskový knedlík bez vajec

Houskové knedlíky zvládnete i bez vajec. Droždí s vlažným mlékem obstarají kynuté těsto s nadýchanou vnitřní strukturou připomínající hebkou vatu. Absence vajec jednak snižuje cenu knedlíků a jsou vhodné i pro alergiky. Dokonale doplní svíčkovou, guláš nebo koprovku.

Doba přípravy 2:10 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 64x
Francouzský chléb s olivami a šunkou
Pečivo

Francouzský chléb s olivami a šunkou

Tento pikantní chléb se peče podle klasické francouzské tradice. Jemné těsto obohacené o šunku, olivy a sýr dávají vzniknout neopakovatelnému francouzskému chlebu, který si nejlépe vychutnáte s vínem a francouzskými sýry nebo pravou francouzskou cibulačkou.

Doba přípravy 1:00 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 38x
Thajský mangový salát
Přílohy / Předkrmy / Saláty

Thajský mangový salát

Osvěžující exploze chutí, kde se potkává sladkost zralého manga, křupavost papriky, pikantnost chilli. Aromatické bylinky, slaná zálivka s limetkou vytvářejí dokonalou harmonii. Thajský salát s mangem je zosobněním letní tropické pohody a rychlou zkratkou do exotických krajin.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 47x
Rychlé těstoviny s gorgonzolovou omáčkou, vínem a vlašskými ořechy
Obědy / Večeře

Rychlé těstoviny s gorgonzolovou omáčkou, vínem a vlašskými ořechy

Bohatá sýrová omáčka z modrého sýru, obohacená o bílé víno, získá díky křupavým vlašským ořechům šmrnc. Jídlo je hotové za pár minut, přitom uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Doba přípravy 23 min. Hodnocení 3.9/5 Zobrazení receptu 34x
Staročeská sádlová bábovka z hrubé mouky
Moučníky a dezerty / Svačiny

Staročeská sádlová bábovka z hrubé mouky

Staročeská sádlová bábovka připravená z hrubé mouky vychází z receptů našich babiček. Díky sádlu je nádherně vláčná a to navzdory použité hrubé mouce.. Mramorový vzor vzniká jednoduchým prolnutím světlého těsta s kakaovým. Jde o recept s jednoduchým postupem a složitější je snad jen šlehání bílků do sněhu.

Doba přípravy 1:20 hod. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 77x
Zdravá omáčka ze zakysané smetany
Omáčky

Zdravá omáčka ze zakysané smetany

Ozvláštněte své jídlo bez složité přípravy zdravou omáčkou ze zakysané smetany. Česnek a bylinky ji propůjčují výraznost. Hodí se jako studený dip, příloha i výchozí bod pro další kuchařské nápady.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 31x
Vegetariánská plněná pečená cuketa
Obědy / Večeře

Vegetariánská plněná pečená cuketa

Plněné bezmasé cuketové lodičky, kde se snoubí zemitá chuť čočky, hub, voňavých bylinek. Krémová mozzarella se slanou fetou tvoří neodolatelnou krustu na povrchu. Jde o lehký, přesto vydatný pokrm plný rostlinných bílkovin, vlákniny.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 47x
Nejlepší meruňkový koláč
Snídaně / Moučníky a dezerty / Svačiny

Nejlepší meruňkový koláč

Můj meruňkový koláč se pyšní jemným vláčným těstem, za nímž stojí použití meruňkového jogurtu. Ovocná kyselost meruněk vytváří dokonalý protipól sladké, máslové drobenky. Mletá skořice je pak už jen tou pověstnou třešničkou. Tuto nadýchanou sladkou letní pochoutku si nejde nezamilovat.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 34x
Vegan bulgurové placičky
Obědy / Večeře

Vegan bulgurové placičky

Jednoduché placičky ze středomořského bulguru s fazolemi nabízejí vyváženou kombinaci komplexních sacharidů a bílkovin rostlinného původu. Koriandr s limetkovou šťávou dodávají pokrmu osvěžující charakter, kmín pak typickou teplou chuť.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 4.9/5 Zobrazení receptu 36x
Vegan žampionová omáčka
Obědy / Večeře / Omáčky

Vegan žampionová omáčka

Krémová omáčka z čerstvých žampionů ukazuje, jak jednoduché ingredience promění běžné jídlo v gastronomický zážitek i ve veganské kuchyni. Bohatá chuť hub podpořená tymiánem a česnekem se snoubí s jemností rostlinné smetany. Díky rychlé přípravě a čistě rostliným ingrediencím má všechny předpoklady stát se součástí moderního jídelníčku.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 53x
Bábovka s lískovými oříšky
Moučníky a dezerty / Svačiny

Bábovka s lískovými oříšky

Bábovka obohacená o praženné lískové oříšky nabízí dokonalou rovnováhu mezi nadýchaným těstem, výraznou ořechovou příchutí. Citrónová kůra osvěží chuť, vanilka dodá hloubku. Upečená bábovka má krásně zlatavou kůrku, uvnitř zůstává vláčná několik dní.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 4.5/5 Zobrazení receptu 67x
Bramborový salát z cukety
Obědy / Přílohy / Saláty

Bramborový salát z cukety

Lehký bramborový salát bez brambor, zato z cukety a kořenové zeleniny, s jemnou majonézou a svěží chutí jablka. Letní varianta klasiky s nižším obsahem sacharidů. Sice jiný ale lehčí a šťavnatější.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 31x
Pikantní fazole s kuřecím masem
Obědy / Večeře

Pikantní fazole s kuřecím masem

Intenzivní chuť uzené papriky, hřejivá pálivost chilli, dokonale měkké trhané kuře. Bohatá rajčatová omáčka obaluje každé sousto, černé fazole dodávají sytost. Svěží limetka na závěr vše propojí, povznese k dokonalosti. Pikantní fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 52x
Boloňská omáčka s mletým masem
Obědy / Omáčky

Boloňská omáčka s mletým masem

Pomalu dušená Boloňská omáčka s neodolatelně hlubokou chutí. Mleté hovězí maso, jemně nasekané kořenová zelenina a kvalitní víno vytváří bohatý ragú, který promění každé jídlo ve slavnostní hostinu. Připravte si pravou italskou klasiku.

Doba přípravy 2:20 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 48x
Bezlepková brokolicová pizza
Večeře

Bezlepková brokolicová pizza

Připravte si pizzu s těstem z brokolice. Brokolicová pizza nabízí zdravější přístup k oblíbenému pokrmu bez klasické mouky. Křupavá pizza s jemnou zeleninovou příchutí a bohatým sýrovým charakterem. Recept oceníte při nízkosacharidové stravě nebo pokud chcete do jídelníčku kreativním způsobem zařadit více zeleniny.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 49x
Rajčatová omáčka na špagety z protlaku
Obědy / Večeře / Omáčky

Rajčatová omáčka na špagety z protlaku

Hustá rajčatová omáčka s vůní česneku a bylinek, připravená z protlaku, který jí dodává plnou chuť. Perfektní nejen na špagety, ale kterékoliv jiné těstoviny. Připravená během chvilky, přesto plná italské síly.

Doba přípravy 34 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 56x
Zastřené vejce
Předkrmy / Snídaně / Večeře

Zastřené vejce

Zapomeňte na neúspěšné pokusy. S tímto receptem dosáhnete výstavního zastřeného vejce, které se stane ozdobou jakéhokoli pokrmu. Ať už ho položíte na toast, do salátu nebo polévky, jeho perfektní tvar, lahodná chuť pozvednou jídlo na novou úroveň. Precizní výsledek s minimem úsilí, maximálním efektem vždy potěší.

Doba přípravy 6 min. Hodnocení 3.9/5 Zobrazení receptu 44x
Gratinované brambory s cuketou
Večeře / Obědy / Přílohy

Gratinované brambory s cuketou

Lahodné gratinované brambory s cuketou, které Vás okouzlí svou bohatou smetanovou chutí. Jednoduchá příprava promění běžné ingredience ve výjimečný gastronomický zážitek, jenž osloví celou rodinu. Zazáři na svátečním stole i při obyčejné večeři.

Doba přípravy 1:20 hod. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 41x
Pudinkový krém do věnečků
Moučníky a dezerty

Pudinkový krém do věnečků

Vyzkoušejte recept na luxusní pudinkový krém do věnečků, který kombinuje jemnost domácího pudinku s lehkostí šlehačky. Příprava je překvapivě jednoduchá – stačí uvařit krémový pudink, který po vychladnutí obohatíte našlehanou smetanou.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 67x
Kaiserschmarrn - Rakouský císařský trhanec
Předkrmy / Moučníky a dezerty

Rakouský Kaiserschmarrn - císařský trhanec

Nadýchaný císařský trhanec s jemnou vůní vanilky a másla, posypaný cukrem a doplněný sladkokyselým švestkovým kompotem. Ikonická rakouská dobrota, která potěší v každé roční době.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 60x
Brambory na plechu
Obědy / Večeře / Přílohy

Brambory na plechu

Bramborové plátky pečené v olivovém oleji s kořením nabízejí dokonalou rovnováhu mezi křupavostí povrchu a měkkostí uvnitř. Vysoká teplota trouby karamelizuje povrch, vytváří kontrastní vrstvy chutí.

Doba přípravy 1:00 hod. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 69x
Kanadský masový koláč Tourtière
Moučníky a dezerty

Kanadský masový koláč Tourtière

Kanadský masový vánoční koláč Tourtière s voňavou náplní z mletého masa, brambor a koření. Pečený koláč se směsí vepřového a hovězího masa, obalený v jemném máslovém těstě.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 37x
Nejlepší makový koláč
Moučníky a dezerty / Svačiny

Nejlepší makový koláč

Symfonie chutí a vůní postavení na třech pilířích dokonalosti: rozpadajícím se křehkém těstě, hluboké, zemité chuti makové náplně s dotekem skořice, sladké, máslové drobence. Každá vrstva hraje svou roli v harmonickém celku.

Doba přípravy 1:10 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 49x
Cuketové špagety
Obědy / Večeře

Cuketové špagety s cherry rajčaty a olivami

Vytvořte si bleskovou, nízkosacharidovou večeři jako z letní Itálie. Cuketové špagety, tzv. zoodles, se jen lehce prohřejí, zachovají si křupavost. Kombinace sladkých cherry rajčat, slaných oliv Kalamata, aromatického česneku vytváří výraznou, osvěžující omáčku. Je to lehký, rychlý pokrm, který si zamilujete pro jeho svěžest.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 47x
Hustá fazolová polévka
Obědy / Polévky / Večeře

Hustá fazolová polévka

Tato polévka kombinuje sytost luštěnin s kouřovou chutí slaniny a svěžestí čerstvé zeleniny. Hustá fazolová polévka s uzenou slaninou je dokonalým příkladem syté zimní klasiky. Bílé fazole poskytují rostlinné bílkoviny, zelenina přidává vitaminy, uzená slanina s paprikou dodává kouřovou hloubku

Doba přípravy 50 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 57x
Nekynutý houskový knedlík
Obědy / Přílohy

Nekynutý houskový knedlík

Rychlá verze klasického českého knedlíku bez kynutí. Díky rohlíkům má plnou chuť a krásně drží tvar při krájení. Vařený ve vodě, jemný, vláčný a dokonale nasákne omáčku.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 53x
Špenát s výpečky a bramborovým knedlíkem
Obědy

Špenát s výpečky a bramborovým knedlíkem

Poctivá česká klasika. Šťavnaté vepřové výpečky pečené na tmavém pivu s kmínem, doplněné o sametově krémový špenát zjemněný smetanou, muškátovým oříškem. Vše podávané s nadýchanými domácími bramborovými knedlíky, které dokonale nasáknou lahodnou vypečenou šťávu. Nezaměnitelný nedělní oběd pro celou rodinu.

Doba přípravy 2:50 hod. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 36x
Nejlepší cuketa na grilu
Večeře

Nejlepší cuketa na grilu

Grilovaná cuketa je zdravou pochoutkou, která uspokojí každého milovníka letního grilování. Jednoduchá příprava podtrhuje přirozenou sladkost cukety. Tajemství spočívá v vyvážené bylinkové směsi s kvalitním olivovým olejem. Tato zeleninová delikatesa má nízký obsah kalorií a vysokou nutriční hodnotu.

Doba přípravy 16 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 41x
Smržová omáčka
Obědy / Večeře / Omáčky

Smržová omáčka

Tato smržová omáčka je oslavou jarních smržů, jež se pyšní nezaměnitelnou chutí. Recept spojuje tradici s promyšleným postupem - namočení hub v mléce je klíčem k dokonalému výsledku. Vepřové maso opečené na másle získává zlatavou kůrčičku, omáčka s výrazným houbovým základem dozrává při pomalém dušení.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 35x
Dietní bramborák bez smažení
Obědy / Večeře / Přílohy

Dietní bramborák bez smažení

Lehčí verze oblíbeného bramboráku, která zachovává chuť česneku a majoránky, ale bez kapky přepáleného oleje. Pečený v troubě, voňavý a křupavý.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 60x