Klasická čočková polévka
Polévky / Večeře

Klasická čočková polévka

Čočková polévka - důmyslné spojení výživových hodnot a lahodné chuti, které se po staletí předává v českých kuchyních. Hnědá čočka jako základ polévky přináší vysoký obsah bílkovin a vlákniny, která zasytí na dlouhé hodiny.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 216x
Vegetariánské thajské Pad Thai s tofu
Obědy / Večeře

Vegetariánské thajské Pad Thai s tofu

Thajské Pad Thai přináší úžasnou kombinaci chutí, kde se sladké tóny třtinového cukru prolínají s ostrou kyselostí limetky a umami charakterem sójové omáčky. V této vegetariánské verzi hraje hlavní roli tofu, které se při správné přípravě stává křupavým zvenku a hedvábně jemným uvnitř. Právě kontrast textur patří k nejvýraznějším rysům tohoto pokrmu - křupavé arašídy se setkávají s měkkými nudlemi a šťavnatými klíčky.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 357x
Roštěná omáčka s rýží
Obědy

Roštěná omáčka s rýží

Roštěná omáčka s rýží představuje dokonalé spojení šťavnatého hovězího masa s bohatou omáčkou, která vzniká pomalým vařením.

Doba přípravy 1:50 hod. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 276x
Rohlíky z prášku do pečiva
Pečivo

Rohlíky z prášku do pečiva

Rohlíky z prášku do pečiva jsou rychlou náhradou klasických kynutých rohlíků. Díky prášku do pečiva není třeba čekat na kynutí, což šetří čas a usnadňuje přípravu. Výsledné pečivo je krásně nadýchané, měkké uvnitř a zvenku jemně křupavé.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 1 842x
Smetanová omáčka ke steaku
Omáčky

Smetanová omáčka ke steaku

Lahodná smetanová omáčka = dokonalý společník pro šťavnatý steak, kde bohatá smetana vytváří základ pro komplexní chuťový zážitek. V této omáčce se snoubí jemná sladkost smetany s aromatickou hloubkou čerstvých bylin, přičemž tymián nebo rozmarýn vnášejí do pokrmu středomořský nádech.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 1 127x
Vegetariánské kuře na paprice bez masa
Obědy / Večeře

Vegetariánské kuře na paprice bez masa

Vegetariánské „kuře“ na paprice je lehčí verzí tradičního receptu, která si ale zachovává bohatou chuť paprikové omáčky. Tofu nebo rostlinné kuřecí kousky nasáknou chutě koření a omáčky, čímž přináší zážitek podobný originálu.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 1 367x
Vajíčková pomazánka s jogurtem
Snídaně / Večeře / Pomazánky

Vajíčková pomazánka s jogurtem

Pokud milujete klasickou vajíčkovou pomazánku, ale chcete něco lehčího a svěžejšího, zkuste variantu s jogurtem! Jogurt dodá pomazánce jemnou kyselost, která dokonale vyváží chuť vařených vajec a pažitky. Výsledkem je lehká, krémová pomazánka, která se skvěle hodí nejen na chléb, ale i jako dip ke kouskům zeleniny.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 283x
Nejlepší bylinková omáčka
Omáčky

Nejlepší bylinková omáčka

Kombinace petrželky, pažitky a kopru vytváří harmonii chutí. Díky své jednoduchosti a rychlé přípravě je bylinková omáčka skvělá na každodenní použití i slavnostní příležitosti.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 747x
Křenová pomazánka s jablky
Svačiny / Pomazánky

Křenová pomazánka s jablky

Křenová pomazánka s jablky je dokonalý příklad toho, jak se zdánlivě obyčejné suroviny mohou proměnit v něco výjimečného. Osvěžující a pikantní kombinace, která spojuje ostrost křenu s jemnou sladkostí jablek.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 3.9/5 Zobrazení receptu 305x
Vajíčková pomazánka na jednohubky
Snídaně / Svačiny / Večeře / Chuťovky / Pomazánky

Vajíčková pomazánka na jednohubky

Vajíčková pomazánka na jednohubky je tradiční pochoutkou, která se hodí na každou oslavu, párty nebo jako rychlá svačina. Její jemná, krémová konzistence se krásně kombinuje s křupavým pečivem. Hořčice dodává lehký pikantní nádech.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 443x
Pesto medvědí česnek a piniové oříšky
Omáčky / Pomazánky

Pesto medvědí česnek a piniové oříšky

Pesto z medvědího česneku je výrazné, aromatické a zároveň díky piniovým oříškům jemně. Medvědí česnek přináší svěží jarní chuť a parmazán dodává jemnou slanost a hloubku. Tento druh pesta je skvělý nejen na těstoviny, ale také jako pomazánka na chléb, dip k zelenině nebo dochucení pečených brambor a masa.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 308x
Jahodové Daiquiri
Nápoje / Koktejly

Jahodové Daiquiri

Jahodové Daiquiri osvěžující koktejl, který spojuje sladkou chuť jahod s kyselostí limetky a jemným nádechem bílého rumu. Díky drcenému ledu nápoj příjemně ochladí během horkých letních dnů. Podávejte ve vychlazených koktejlových sklenicích s ozdobou z čerstvé jahody a máty.

Doba přípravy 5 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 279x
Pravý ukrajinský salát viněgret
Saláty

Pravý ukrajinský salát viněgret

Viněgret je originální ukrajinský salát, který se vyznačuje svou sytě růžovo-fialovou barvou díky červené řepě. Jemná sladkost řepy se zde harmonicky snoubí s kyselostí okurek a jemnou chutí brambor.

Doba přípravy 1:00 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 766x
Volské oko se slaninou
Snídaně / Svačiny / Večeře

Volské oko se slaninou

Volské oko se slaninou je klasikou snídaňových stolů po celém světě. Dokonalé spojení jemného, na povrchu křupavého bílku s tekutým žloutkem vytváří kontrast, který doplňuje křupavá a slaná slanina.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 465x
Zrcadlová poleva
Moučníky a dezerty / Polevy

Zrcadlová poleva

Zrcadlová poleva je dokonalou tečkou na dortu, doslova i obrazně. Díky kombinaci želatiny a bílé čokolády získává poleva svou ikonickou hladkou, lesklou strukturu, která vypadá jako skleněná vrstva.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 696x
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Ředkvičková pomazánka se sýrem

Ředkvičková pomazánka se sýrem je osvěžující pochoutka, přímo stvořená na jarní nebo letní snídani či svačinu. Křupavé ředkvičky dodávají jemně pikantní chuť, která se perfektně doplňuje s krémovým sýrem a zakysanou smetanou.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 263x
Klasický recept na deruny
Večeře / Obědy

Klasický recept na deruny

Deruny, známé také jako ukrajinské bramboráky, jsou jednoduché, ale chutné placičky z nastrouhaných brambor. Jejich křupavý povrch a jemně vláčná struktura uvnitř vytváří ideální kombinaci pro milovníky východoevropské kuchyně.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 605x
Domácí česnečka
Polevy

Domácí česnečka

Česnek dodává polévce pikantní, lehce štiplavý charakter, který se krásně snoubí s jemnou chutí brambor a másla. Polévka prohřeje a je známá jako lék na nachlazení či kocovinu. Vejce dodává polévce jemnost. Nejlépe je podávat česnečku horkou, ihned po uvaření, aby si zachovala svou čerstvou, voňavou chuť.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 438x
Matcha makronky
Moučníky a dezerty

Matcha makronky

Matcha makronky jsou lahodné dezertní pochoutky inspirované japonskou kulturou. Jejich jemná přitom křupavou skořápká tvoří s krémovou náplní z másla a matcha čaje dokonalou kombinaci. Jemná hořkost matcha čaje dodává dezertu sofistikovanou chuť, která se vyváženě snoubí se sladkým máslovým krémem.

Doba přípravy 45 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 623x
Domácí česneková majonéza
Omáčky

Domácí česneková majonéza

Domácí česneková majonéza je krémová, plná intenzivní chuti a daleko lepší než běžné kupované. Česnek dodává jemně pikantní nádech, dijonská hořčice a citronová šťáva zvýrazňují svěží tón. Majonéza vydrží v lednici až týden a její chuť se postupně ještě více rozvine.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 2.7/5 Zobrazení receptu 286x
Halušky se zelím a slaninou
Obědy / Večeře

Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou jsou jedním z nejtypičtějších pokrmů slovenské kuchyně. Měkké bramborové noky dokonale ladí s jemně dušeným zelím, které přináší sladkokyselou chuť. Křupavá slanina dodává jídlu skvělý kontrast a bohatou chuť.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 475x
Halušky s hlávkovým zelím
Obědy / Večeře

Halušky s hlávkovým zelím

Halušky s hlávkovým zelím jsou jednoduchým, ale vydatným jídlem tradiční slovenské kuchyně. Měkké bramborové noky se skvěle doplňují s jemně karamelizovaným zelím, které dodává lehkou sladkokyselou chuť. Pokud chcete halušky ještě vylepšit, můžete je posypat osmaženou slaninou nebo přidat brynzu.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 614x
Japonská miso polévka
Polévky

Japonská miso polévka

Miso polévka je tradiční japonská specialita, která vyniká jednoduchostí i hloubkou chuti. Slaná miso pasta vytváří základ bohatého vývaru s jemnou fermentovanou chutí umami. Miso polévka je zdravá – obsahuje probiotika, minerály a antioxidanty, které podporují trávení a imunitu.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 207x
Vegetariánské zeleninové souvlaki
Obědy / Večeře

Vegetariánské zeleninové souvlaki

Vegetariánské souvlaki přináší chuť řecké kuchyně v lehké a zdravé podobě. Šťavnatá grilovaná zelenina se dokonale doplňuje s halloumi, který si zachovává svou pevnost a jemně se opeče do zlatavé kůrky. Nejlepší je podávat souvlaki s čerstvě upečenou pitou a domácím tzatziki, které osvěží a zvýrazní chuť grilované zeleniny.

Doba přípravy 45 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 331x
Domácí dalamánky ze sušeného droždí
Pečivo

Domácí dalamánky ze sušeného droždí

Dalamánky jsou tradiční české pečivo, které vyniká hutnější strukturou a křupavou kůrkou. Díky žitné mouce mají lehce nakyslou chuť a jsou výživnější než běžné pečivo.

Doba přípravy 2:05 hod. Hodnocení 3.9/5 Zobrazení receptu 414x
Domácí rohlíky ze sušeného droždí
Pečivo

Domácí rohlíky ze sušeného droždí

Domácí rohlíky představují jeden z nejuniverzálnějších pekařských výtvorů, které zvládne připravit téměř každý. Jejich kouzlo spočívá v mimořádné jednoduchosti – stačí několik základních surovin a špetka trpělivosti, abyste mohli vykouzlit čerstvé pečivo, jehož vůně zaplní celou domácnost.

Doba přípravy 1:55 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 759x
Pravé německé Quarkbällchen (Smažené tvarohové kuličky)
Moučníky a dezerty

Pravé německé Quarkbällchen (Smažené tvarohové kuličky)

Quarkbällchen jsou německou specialitou, která připomíná malé nadýchané koblihy. Díky tvarohu mají jemnou, lehce krémovou strukturu a nejsou tak hutné jako klasické smažené těsto.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 539x
Miso - vegan polévka s tofu
Polévky

Miso - vegan polévka s tofu

Miso polévka - originální japonský pokrm, který je nejen lahodný a velmi zdravý. Díky miso pastě má hlubokou, jemně slanou chuť umami, kterou doplňuje tofu, mořské řasy a shiitake houby.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 235x
Pomazánka z loveckého salámu
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Pomazánka z loveckého salámu

Pomazánka z loveckého salámu pro pravé milovníky poctivých uzených chutí. Spojení jemně nastrouhaného salámu s máslem, taveným sýrem a zakysanou smetanou vytváří dokonale krémovou konzistenci. Pikantnost dodává hořčice, pepř a nakládané okurky, které zvýrazňují celkový charakter pomazánky.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 722x
Detoxikační smoothie
Nápoje / Koktejly

Detoxikační smoothie

Detoxikační smoothie je osvěžující zdravý nápoj plný vitamínů a antioxidantů. Kombinace zeleného jablka, špenátu a okurky dodává tělu hydrataci a podporuje trávení, zatímco zázvor a citronová šťáva přispívají k detoxikaci organismu.

Doba přípravy 5 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 321x