Bulharská rajčatová polévka je jednoduchá, ale o to má bohatší chuť. Sladkost zralých rajčat se snoubí s jemnou pikantností česneku a papriky a nezbytnou bazalkou dodávající typické středomořské aroma.
Hrníčkový mazanec - tradiční velikonoční pečivo jednoduše a bez vážení. Použití hrníčkového odměřování usnadňuje práci a zajišťuje nadýchaný výsledek s krásně vláčnou střídkou.
Jednoduché zdravé veganské jídlo spojuje jemně opečené tofu s křupavou asijskou zeleninou v aromatické sójovo-sezamové omáčce. Zázvor a česnek dodávají jemnou pikantnost, sezamová semínka jsou pak nositelky lehce oříškového podtónu.
Kečup ze žlutých rajčat je jemnější a sladší než klasická červená varianta. Žlutá rajčata mu dodávají krásnou zlatavou barvu a lehce ovocnou chuť. Díky kombinaci octa a koření získává příjemnou pikantnost, která skvěle doplňuje grilovaná jídla, hranolky nebo sendviče.
Křupavé kváskové dalamánky potěší k polévkám, pomazánkám nebo jen tak s máslem. Díky kvásku mají lehce nakyslou chuť, pevnou kůrku a měkkou, vláčnou střídku.
Lívance s ovocem jsou nadýchané, jemné a lahodně ladící čerstvými plody a javorovým sirupem. Každé sousto se doslova rozplývá na jazyku a propojení sladkosti s kyselkavým ovocem vytváří dokonalou harmonii chutí.
Cikánské halušky jsou úpravou tradičních slovenských halušek, kde se místo brynzy používá pikantní směs uzené slaniny, cibule a kysaného zelí. Díky kombinaci jemných bramborových knedlíčků s výraznou slaninovou a paprikovou chutí se jedná o syté, ale zároveň velmi lahodné jídlo.
Churros, tyhle křupavé, zlatavé tyčinky smaženého těsta, jsou symbolem Španělska a jeho kulinářské tradice. Ten kontrast křupavého zevnějšku a nadýchaného vnitřku, sladká chuť a omamná vůně skořice... to je prostě Španělsko.
Mazanec ze špaldové mouky je zdravější variantou klasického mazance. Špaldová mouka dodává těstu jemně oříškovou chuť a lehce hutnější strukturu než běžná pšeničná mouka. Přesto je mazanec díky máslu a dostatečné době kynutí vláčný a nadýchaný.
Luxusní mazanec z kvásku má bohatou, jemnou strukturu s lehce nakyslým nádechem, který dodává hloubku chuti. Kvásek mu propůjčuje nejen delikátní aroma, ale také skvělou trvanlivost – mazanec zůstává vláčný i několik dní po upečení.
Tvarohový mazanec je snadnější alternativou klasického kynutého mazance. Díky tvarohu má jemnou, vláčnou strukturu a nepotřebuje dlouhé kynutí. Je méně hutný, ale zároveň zůstává déle čerstvý a vláčný.
Velikonoční mazanec je tradiční české sladké pečivo, který se peče na Velikonoce. Díky dlouhému kynutí je jemný a nadýchaný. Toto bohaté těsto na manzanec z másla, vajec a mléka přinese dokonalý výsledek.
Tento ganache krém je rozhodně jedna z nejlepších náplní na makronky. Díky jeho jemné konzistenci se s ním velmi dobře pracuje. Kvalitní čokoláda zajistí intenzivní chuť.
Pomazánka z topinambur je jemná, krémová a má lehce oříškovou chuť. Topinambury mají jemně nasládlý tón, který se skvěle doplňuje se smetanovým sýrem a česnekovým základem. Vyzkoušejte netradiční a zdravou pomazánku.
Bleskový kuřecí paprikáš je variací tradičního maďarského pokrmu, který spojuje jemné kuřecí maso s bohatou smetanovo-paprikovou omáčkou. Díky sladké paprice získává omáčka krásnou červenooranžovou barvu a lehce kouřovou vůni.
Cuketová pomazánka se sýrem je lehká, krémová a plná jemných chutí. Restovaná cuketa získává lehce nasládlou chuť, kterou doplňuje výraznost tvrdého sýra a krémovost smetanového sýra.
Banánové lívance bez mouky jsou díky zralým banánům přirozeně sladké a nepotřebují žádný další cukr. Skořice jim dodává příjemnou vůni a jemně kořeněnou chuť, která se skvěle doplňuje s vanilkou. Díky absenci mouky jsou tyto lívance nadýchané, ale dokonce jemnější než z běžného těsta. Přesto drží tvar a snadno se obrací.
Gemista, tradiční řecké plněné papriky a rajčata, představuje dokonalou ukázku středomořské kuchyně, kde se snoubí jednoduchost s bohatstvím chutí. V této vegetariánské verzi vynikne především souhra voňavé rýže s aromatickými bylinkami a křupavými piniovými oříšky. Každé sousto přináší explozi chutí, které se postupně rozvíjejí - od sladkosti pečených paprik přes zemitost rýže až po svěží tóny máty a petrželky.
Objevte svěží chuť Středomoří v čistě rostlinném provedení! Veganské tzatziki přináší všechnu lehkost a osvěžující charakter původního řeckého pokrmu, a přitom respektuje rostlinný životní styl. Šťavnatá okurka v kombinaci s krémovým rostlinným jogurtem vytváří dokonalou harmonii chutí, která vás přenese na sluncem zalité řecké ostrovy.
Hledáte způsob, jak dostat do svého fitness jídelníčku kvalitní proteiny v chutné podobě? Tato svěží vajíčková pomazánka s lučinou je přesně to, co potřebujete pro své aktivní tělo. S vysokým obsahem bílkovin z vajec a mléčných proteinů z lučiny představuje skvělou volbu po tréninku nebo jako výživnou svačinu během náročného dne.
Velikonoční jehněčí polévka je starodávný pokrm, který se připravuje především v době Velikonoc, kdy tradičně hrálo jehněčí maso v kuchyni prim. Polévka je díky pomalému vaření masa, kořenové zeleniny a aromatických bylinek, plná hlubokých chutí.
Rumová poleva dodává perníku nezaměnitelnou vůni. Nevtíravou sladkost s jemným alkoholovým podtónem. Její konzistence je hladká, lehce lesklá a po zaschnutí vytváří tenkou, křehkou hrustu. Tradičně se používá na české perníky, ale skvěle se hodí i na další moučníky, například bábovky nebo sušenky.
Tom Yum Goong je patrně nejslavnější thajská polévka, která je ceněna pro svou harmonii chutí – pikantní, kyselou a lehce nasládlou. Výrazná vůně citronové trávy, galangalu a kafrových listů tvoří charakteristický základ této polévky.
Mazanec je nejznámější české velikonoční pečivo, které se v rodinách peče už po generace. Voní máslem, citronovou kůrou a vanilkou, jeho těsto je díky tvarohu vláčné a hutnější než běžné kynuté pečivo. Každé sousto je příjemně nasládlé a rozinky sladkost dále podporují.
Mrkvová pomazánka s tvarohem chutná, zdravá svačinka či lehká večeře. Kombinace sladké mrkve a krémového tvarohu vytváří lahodnou směs, která potěší nejen chuťové buňky, ale také dodá tělu cenné živiny. Šťavnatá mrkev je plná beta-karotenu, vlákniny a antioxidantů, zatímco tvaroh přispívá vydatnou dávkou bílkovin a vápníku.
Jáhlové lívance můžeme zařadit mezi oblíbené snídaňové pokrmy z netradičních surovin. Jáhlová mouka, získávaná z prastarého kultovního zrna prosa, dodává těmto lívancům jedinečnou oříškovou chuť. Díky tomu, že je přirozeně bezlepková, mohou si je dopřát i ti z nás, kteří musí nebo chtějí ze svého jídelníčku lepek vyloučit.
Pomazánka z tvrdého salámu je mush have pro milovníky uzenin. Díky kombinaci másla, sýra a koření má lahodnou krémovou strukturu, která se výborně hodí na čerstvý chléb nebo opečené toasty. Můžete přidat například kapku worcestrové omáčky, trochu kyselé smetany nebo nadrobno nakrájenou cibuli pro další ozvláštnění chuti
Vajíčková pomazánka se sýrem představuje skvělý příklad toho, jak několik základních surovin dokáže vytvořit chuťově výjimečný pokrm. Její krémová konzistence a bohatá chuť vychází z kombinace vajec a sýru, kde každá ingredience přispívá svým charakterem. Právě tento harmonický vztah mezi hlavními složkami vytváří základ, který se dá dále rozvíjet podle vlastní představivosti.
Uherská pomazánka představuje mnohem víc než jen klasickou svačinu - je to všestranný základ pro řadu rychlých a chutných pokrmů. Její výrazná chuť, daná kombinací kvalitního uherského salámu s krémovým základem, vytváří dokonalou harmonii, která se přizpůsobí různým způsobům servírování.
Balkánská pochoutka Ajvar v sobě skrývá neuvěřitelnou všestrannost, která z ní dělá skutečného pomocníka v kuchyni. Na první pohled obyčejná papriková pasta si najde cestu do každodenního vaření a překvapí svou schopností proměnit i ty nejjednodušší pokrmy v gurmánský zážitek.
