Bulharská rajčatová polévka
Polévky / Večeře

Bulharská rajčatová polévka

Bulharská rajčatová polévka je jednoduchá, ale o to má bohatší chuť. Sladkost zralých rajčat se snoubí s jemnou pikantností česneku a papriky a nezbytnou bazalkou dodávající typické středomořské aroma.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 445x
Nadýchaný hrníčkový mazanec
Moučníky a dezerty / Pečivo

Nadýchaný hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec - tradiční velikonoční pečivo jednoduše a bez vážení. Použití hrníčkového odměřování usnadňuje práci a zajišťuje nadýchaný výsledek s krásně vláčnou střídkou.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 336x
Vegan večeře - tofu s asijskou zeleninou
Večeře

Vegan večeře - tofu s asijskou zeleninou

Jednoduché zdravé veganské jídlo spojuje jemně opečené tofu s křupavou asijskou zeleninou v aromatické sójovo-sezamové omáčce. Zázvor a česnek dodávají jemnou pikantnost, sezamová semínka jsou pak nositelky lehce oříškového podtónu.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 1 625x
Kečup ze žlutých rajčat
Omáčky

Kečup ze žlutých rajčat

Kečup ze žlutých rajčat je jemnější a sladší než klasická červená varianta. Žlutá rajčata mu dodávají krásnou zlatavou barvu a lehce ovocnou chuť. Díky kombinaci octa a koření získává příjemnou pikantnost, která skvěle doplňuje grilovaná jídla, hranolky nebo sendviče.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 1 068x
Křupavé kváskové dalamánky
Pečivo

Křupavé kváskové dalamánky

Křupavé kváskové dalamánky potěší k polévkám, pomazánkám nebo jen tak s máslem. Díky kvásku mají lehce nakyslou chuť, pevnou kůrku a měkkou, vláčnou střídku.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 231x
Lívance s ovocem
Snídaně / Moučníky a dezerty / Svačiny

Lívance s ovocem

Lívance s ovocem jsou nadýchané, jemné a lahodně ladící čerstvými plody a javorovým sirupem. Každé sousto se doslova rozplývá na jazyku a propojení sladkosti s kyselkavým ovocem vytváří dokonalou harmonii chutí.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 269x
Cikánské halušky
Obědy / Večeře

Cikánské halušky

Cikánské halušky jsou úpravou tradičních slovenských halušek, kde se místo brynzy používá pikantní směs uzené slaniny, cibule a kysaného zelí. Díky kombinaci jemných bramborových knedlíčků s výraznou slaninovou a paprikovou chutí se jedná o syté, ale zároveň velmi lahodné jídlo.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 361x
Španělské churros (čuros)
Moučníky a dezerty

Španělské churros (čuros)

Churros, tyhle křupavé, zlatavé tyčinky smaženého těsta, jsou symbolem Španělska a jeho kulinářské tradice. Ten kontrast křupavého zevnějšku a nadýchaného vnitřku, sladká chuť a omamná vůně skořice... to je prostě Španělsko.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 641x
Mazanec ze špaldové mouky
Moučníky a dezerty / Pečivo

Mazanec ze špaldové mouky

Mazanec ze špaldové mouky je zdravější variantou klasického mazance. Špaldová mouka dodává těstu jemně oříškovou chuť a lehce hutnější strukturu než běžná pšeničná mouka. Přesto je mazanec díky máslu a dostatečné době kynutí vláčný a nadýchaný.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 210x
Luxusní mazanec z kvásku
Moučníky a dezerty / Pečivo

Luxusní mazanec z kvásku

Luxusní mazanec z kvásku má bohatou, jemnou strukturu s lehce nakyslým nádechem, který dodává hloubku chuti. Kvásek mu propůjčuje nejen delikátní aroma, ale také skvělou trvanlivost – mazanec zůstává vláčný i několik dní po upečení.

Doba přípravy 4:10 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 294x
Tvarohový mazanec s mandlemi
Moučníky a dezerty / Pečivo

Tvarohový mazanec s mandlemi

Tvarohový mazanec je snadnější alternativou klasického kynutého mazance. Díky tvarohu má jemnou, vláčnou strukturu a nepotřebuje dlouhé kynutí. Je méně hutný, ale zároveň zůstává déle čerstvý a vláčný.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 289x
Nadýchaný velikonoční mazanec
Moučníky a dezerty / Pečivo

Nadýchaný velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec je tradiční české sladké pečivo, který se peče na Velikonoce. Díky dlouhému kynutí je jemný a nadýchaný. Toto bohaté těsto na manzanec z másla, vajec a mléka přinese dokonalý výsledek.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 696x
Nejlepší náplň na makronky
Moučníky a dezerty

Nejlepší náplň na makronky

Tento ganache krém je rozhodně jedna z nejlepších náplní na makronky. Díky jeho jemné konzistenci se s ním velmi dobře pracuje. Kvalitní čokoláda zajistí intenzivní chuť.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.5/5 Zobrazení receptu 569x
Pomazánka z topinambur
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Pomazánka z topinambur

Pomazánka z topinambur je jemná, krémová a má lehce oříškovou chuť. Topinambury mají jemně nasládlý tón, který se skvěle doplňuje se smetanovým sýrem a česnekovým základem. Vyzkoušejte netradiční a zdravou pomazánku.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.4/5 Zobrazení receptu 404x
Bleskový kuřecí paprikáš
Obědy / Večeře

Bleskový kuřecí paprikáš

Bleskový kuřecí paprikáš je variací tradičního maďarského pokrmu, který spojuje jemné kuřecí maso s bohatou smetanovo-paprikovou omáčkou. Díky sladké paprice získává omáčka krásnou červenooranžovou barvu a lehce kouřovou vůni.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 793x
Cuketová pomazánka se sýrem
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Cuketová pomazánka se sýrem

Cuketová pomazánka se sýrem je lehká, krémová a plná jemných chutí. Restovaná cuketa získává lehce nasládlou chuť, kterou doplňuje výraznost tvrdého sýra a krémovost smetanového sýra.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 410x
Banánové lívance bez mouky a se skořicí
Moučníky a dezerty / Snídaně / Svačiny

Banánové lívance bez mouky a se skořicí

Banánové lívance bez mouky jsou díky zralým banánům přirozeně sladké a nepotřebují žádný další cukr. Skořice jim dodává příjemnou vůni a jemně kořeněnou chuť, která se skvěle doplňuje s vanilkou. Díky absenci mouky jsou tyto lívance nadýchané, ale dokonce jemnější než z běžného těsta. Přesto drží tvar a snadno se obrací.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 479x
Vegetariánská řecká Gemista
Obědy / Večeře

Vegetariánská řecká Gemista

Gemista, tradiční řecké plněné papriky a rajčata, představuje dokonalou ukázku středomořské kuchyně, kde se snoubí jednoduchost s bohatstvím chutí. V této vegetariánské verzi vynikne především souhra voňavé rýže s aromatickými bylinkami a křupavými piniovými oříšky. Každé sousto přináší explozi chutí, které se postupně rozvíjejí - od sladkosti pečených paprik přes zemitost rýže až po svěží tóny máty a petrželky.

Doba přípravy 1:10 hod. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 258x
Veganské tzatziki
Předkrmy / Saláty

Veganské tzatziki

Objevte svěží chuť Středomoří v čistě rostlinném provedení! Veganské tzatziki přináší všechnu lehkost a osvěžující charakter původního řeckého pokrmu, a přitom respektuje rostlinný životní styl. Šťavnatá okurka v kombinaci s krémovým rostlinným jogurtem vytváří dokonalou harmonii chutí, která vás přenese na sluncem zalité řecké ostrovy.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 218x
Fitness vajíčková pomazánka s lučinou
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Fitness vajíčková pomazánka s lučinou

Hledáte způsob, jak dostat do svého fitness jídelníčku kvalitní proteiny v chutné podobě? Tato svěží vajíčková pomazánka s lučinou je přesně to, co potřebujete pro své aktivní tělo. S vysokým obsahem bílkovin z vajec a mléčných proteinů z lučiny představuje skvělou volbu po tréninku nebo jako výživnou svačinu během náročného dne.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 295x
Velikonoční jehněčí polévka
Polévky

Velikonoční jehněčí polévka

Velikonoční jehněčí polévka je starodávný pokrm, který se připravuje především v době Velikonoc, kdy tradičně hrálo jehněčí maso v kuchyni prim. Polévka je díky pomalému vaření masa, kořenové zeleniny a aromatických bylinek, plná hlubokých chutí.

Doba přípravy 1:35 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 201x
Rumová poleva na perník
Polevy

Rumová poleva na perník

Rumová poleva dodává perníku nezaměnitelnou vůni. Nevtíravou sladkost s jemným alkoholovým podtónem. Její konzistence je hladká, lehce lesklá a po zaschnutí vytváří tenkou, křehkou hrustu. Tradičně se používá na české perníky, ale skvěle se hodí i na další moučníky, například bábovky nebo sušenky.

Doba přípravy 5 min. Hodnocení 4.9/5 Zobrazení receptu 527x
Pravá thajská polévka Tom Yum Goong s krevetami
Polévky

Pravá thajská polévka Tom Yum Goong s krevetami

Tom Yum Goong je patrně nejslavnější thajská polévka, která je ceněna pro svou harmonii chutí – pikantní, kyselou a lehce nasládlou. Výrazná vůně citronové trávy, galangalu a kafrových listů tvoří charakteristický základ této polévky.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 214x
Pravý staročeský tvarohový mazanec
Pečivo

Pravý staročeský tvarohový mazanec

Mazanec je nejznámější české velikonoční pečivo, které se v rodinách peče už po generace. Voní máslem, citronovou kůrou a vanilkou, jeho těsto je díky tvarohu vláčné a hutnější než běžné kynuté pečivo. Každé sousto je příjemně nasládlé a rozinky sladkost dále podporují.

Doba přípravy 3:10 hod. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 322x
Mrkvová pomazánka s tvarohem
Večeře / Pomazánky

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem chutná, zdravá svačinka či lehká večeře. Kombinace sladké mrkve a krémového tvarohu vytváří lahodnou směs, která potěší nejen chuťové buňky, ale také dodá tělu cenné živiny. Šťavnatá mrkev je plná beta-karotenu, vlákniny a antioxidantů, zatímco tvaroh přispívá vydatnou dávkou bílkovin a vápníku.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 224x
Jáhlové lívance
Snídaně / Moučníky a dezerty

Jáhlové lívance

Jáhlové lívance můžeme zařadit mezi oblíbené snídaňové pokrmy z netradičních surovin. Jáhlová mouka, získávaná z prastarého kultovního zrna prosa, dodává těmto lívancům jedinečnou oříškovou chuť. Díky tomu, že je přirozeně bezlepková, mohou si je dopřát i ti z nás, kteří musí nebo chtějí ze svého jídelníčku lepek vyloučit.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 328x
Pomazánka z tvrdého salámu
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu je mush have pro milovníky uzenin. Díky kombinaci másla, sýra a koření má lahodnou krémovou strukturu, která se výborně hodí na čerstvý chléb nebo opečené toasty. Můžete přidat například kapku worcestrové omáčky, trochu kyselé smetany nebo nadrobno nakrájenou cibuli pro další ozvláštnění chuti

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 481x
Vajíčkovo-sýrová pomazánka
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Vajíčkovo-sýrová pomazánka

Vajíčková pomazánka se sýrem představuje skvělý příklad toho, jak několik základních surovin dokáže vytvořit chuťově výjimečný pokrm. Její krémová konzistence a bohatá chuť vychází z kombinace vajec a sýru, kde každá ingredience přispívá svým charakterem. Právě tento harmonický vztah mezi hlavními složkami vytváří základ, který se dá dále rozvíjet podle vlastní představivosti.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 398x
Uherská pomazánka
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Uherská pomazánka

Uherská pomazánka představuje mnohem víc než jen klasickou svačinu - je to všestranný základ pro řadu rychlých a chutných pokrmů. Její výrazná chuť, daná kombinací kvalitního uherského salámu s krémovým základem, vytváří dokonalou harmonii, která se přizpůsobí různým způsobům servírování.

Doba přípravy 5 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 314x
Pravý srbský ajvar
Předkrmy / Pomazánky

Pravý srbský ajvar

Balkánská pochoutka Ajvar v sobě skrývá neuvěřitelnou všestrannost, která z ní dělá skutečného pomocníka v kuchyni. Na první pohled obyčejná papriková pasta si najde cestu do každodenního vaření a překvapí svou schopností proměnit i ty nejjednodušší pokrmy v gurmánský zážitek.

Doba přípravy 1:40 hod. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 859x