Česnečka se sýrem
Polévky / Večeře

Česnečka se sýrem

Česnečka je klasická česká polévka, která se vyznačuje výraznou česnekovou chutí a jednoduchou přípravou.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 172x
Rychlá jíška do omáčky
Omáčky

Rychlá jíška do omáčky

Tato rychlá jíška je kuchařským základem, který umožňuje snadné zahuštění omáček, polévek a dušených pokrmů. Jednoduchá kombinace mouky a tuku vytváří základ, který po smíchání s tekutinou dodá pokrmu požadovanou hustotu a krémovitost.

Doba přípravy 7 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 238x
Banánové lívance bez vajec
Snídaně / Moučníky a dezerty / Svačiny

Banánové lívance bez vajec

Absence vajec neubírá lívancům na chuti ani na nadýchanosti. Rozmačkané banány slouží jako přirozené pojivo a dodávají lívancům jemnou sladkost a vůni.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 4.9/5 Zobrazení receptu 4 238x
Veganské česnekové tofu
Obědy / Večeře

Veganské česnekové tofu

Recept na veganské česnekové tofu přináší harmonii chutí. Křupavé tofu, obalené v bohaté česnekové omáčce, je výbornou večeří nebo chutnou přílohou.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 1 435x
Nejlepší perníkový koláč (staročeský)
Moučníky a dezerty

Nejlepší perníkový koláč (staročeský)

Staročeský perníkový koláč je symbolem pohody a sváteční atmosféry. Jeho vůně, linoucí se kuchyní při pečení, evokuje vzpomínky na dětství a babiččiny recepty. Kombinace medu, perníkového koření a kakaa vytváří nezaměnitelnou chuť, která zahřeje u srdce.

Doba přípravy 1:10 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 5 718x
Ostružinová omáčka
Omáčky

Ostružinová omáčka

Ostružinová omáčka v sobě spojuje přirozenou sladkost lesního ovoce s jemnou kyselostí, která dodává jídlu nevšední hloubku. Tato omáčka je skvělým doplňkem k masovým pokrmům, zejména ke zvěřině nebo drůbeži. Její intenzivní barva navíc zaručuje vizuálně atraktivní prezentaci.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 783x
Zapečená muškátová dýně s mletým masem
Obědy / Večeře

Zapečená muškátová dýně s mletým masem

Muškátová dýně je pověstná svou jemnou sladkostí a máslovou konzistencí, která při pečení krásně změkne a vstřebá chutě ostatních ingrediencí. V kombinaci s kořeněným mletým masem vzniká lahodné jídlo plné podzimních chutí.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 221x
Nejlepší vánoční bramborový salát
Přílohy / Saláty

Nejlepší vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát je neodmyslitelnou součástí českých Vánoc. Jeho chuť je dokonale rezonuje mezi jemností brambor, sladkostí mrkve a sterilovaného hrášku, kyselostí okurek a bohatostí domácího dresinku.

Doba přípravy 50 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 179x
Vajíčková pomazánka z tvarohu
Snídaně / Svačiny / Večeře / Pomazánky

Vajíčková pomazánka z tvarohu

Vajíčková pomazánka z tvarohu je lehká, krémová a plná bílkovin. Spojuje jemnost tvarohu s bohatou chutí vajec, doplněnou lehkým pikantním nádechem hořčice a pažitky.

Doba přípravy 18 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 310x
Hlávkový salát se špekem
Přílohy / Saláty

Hlávkový salát se špekem

Hlávkový salát se špekem je jednoduchá, ale překvapivě chuťově výrazná kombinace křehkého zeleného salátu a křupavého špeku, doplněná jemně kyselým dresinkem.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 215x
Prokládaný salát se šunkou
Večeře / Saláty

Prokládaný salát se šunkou

Prokládaný salát se šunkou nabízí plný chuťový zážitek. Přidáním kvalitní šunky se zvyšuje obsah bílkovin a salát se stává sytějším. Tato úprava je vhodná pro ty, kteří hledají vydatnější salát, který poslouží i jako lehký oběd nebo večeře. Vrstvy zeleniny, šunky a sýru feta vytvářejí harmonickou kombinaci chutí a vůní.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 248x
Babiččiny škvarkové placky
Přílohy / Pečivo

Babiččiny škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky představují dokonalou ukázku tradiční české kuchyně, která dokáže proměnit jednoduché suroviny ve vynikající pokrm plný chuti.

Doba přípravy 1:40 hod. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 527x
Zeleninový salát s vejcem
Obědy / Večeře / Saláty

Zeleninový salát s vejcem

Čerstvý zeleninový salát s vejcem je lehký, osvěžující a plný živin. Křupavá zelenina se skvěle doplňuje s jemnou chutí natvrdo uvařeného vejce a lahodným domácím dresinkem.

Doba přípravy 18 min. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 438x
Fitness špenátové placky
Obědy / Svačiny / Večeře

Fitness špenátové placky

Fitness špenátové placky nedocenitelné pro zdravý a výživný oběd nebo večeři. Díky vysokému obsahu bílkovin z vajec a tvarohu poskytují dlouhotrvající sytost, zatímco ovesné vločky dodávají potřebnou vlákninu.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 1 862x
Keto palačinky úplně bez mouky
Snídaně / Moučníky a dezerty / Svačiny

Keto palačinky úplně bez mouky

Keto palačinky jsou lehké, nadýchané a zcela bez mouky. Díky kombinaci vajec a mascarpone mají bohatou, krémovou chuť a perfektní konzistenci. Psyllium pomáhá držet těsto pohromadě a dodává mírně hutnější strukturu, připomínající klasické palačinky.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.5/5 Zobrazení receptu 5 224x
Arašídová omáčka na nudle
Obědy / Večeře / Omáčky

Arašídová omáčka na nudle

Arašídová omáčka je univerzální a skvěle se hodí k nudlím, zelenině, tofu nebo masu. Neodolatelně kombinuje sladké, slané a pikantní chutě. Její příprava je rychlá a snadná, takže ji můžete připravit kdykoliv, když dostanete chuť na něco exotického.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.5/5 Zobrazení receptu 227x
Svíčková na smetaně pečená v troubě
Obědy / Omáčky

Svíčková na smetaně pečená v troubě

Svíčková na smetaně je tradiční český pokrm. Pečení v troubě umožňuje maso dusit v rovnoměrné teplotě, díky čemuž se zajistí jeho křehkost a šťavnatost. Tímto způsobem se také lépe rozvinou chutě zeleniny a koření, které tvoří základ omáčky.

Doba přípravy 3:45 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 373x
Tzatziki se zakysanou smetanou
Předkrmy / Omáčky

Tzatziki se zakysanou smetanou

Tzatziki je tradiční řecký dip, jehož základ tvoří jogurt, okurka a česnek. Tato osvěžující omáčka je typická pro svou lehkost a aromatickou chuť. Přidání zakysané smetany dodává tzatziki krémovější konzistenci a jemnější chuť, což ocení i ti, kteří preferují méně intenzivní česnekovou chuť.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 1 562x
Vepřový paprikáš s tarhoňou
Obědy

Vepřový paprikáš s tarhoňou

Vepřový paprikáš vyniká svou svěžestí a bohatou chutí. Přidáním červené a žluté papriky se do pokrmu dostává nejen vitamín C, ale i rozmanitost barev, která láká k ochutnání.

Doba přípravy 0 min. Hodnocení 3.3/5 Zobrazení receptu 438x
Poctivá italská Gremolata
Zálivky

Poctivá italská Gremolata

Gremolata je slavná italská bylinková směs, která se používá jako závěrečná posypka na pokrmy. Tato jednoduchá, ale aromatická směs, se skládá ze tří základních ingrediencí: petrželky, citronové kůry a česneku. Gremolata se nejčastěji podává s ossobucem (dušené telecí koleno), ale její použití je mnohem širší.

Doba přípravy 5 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 330x
Kuře na paprice s knedlíkem
Obědy / Omáčky

Kuře na paprice s knedlíkem

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem je jedním z nejoblíbenějších tradičních českých pokrmů. Jemné kuřecí maso v krémové paprikové omáčce se dokonale doplňuje s měkkými houskovými knedlíky, které skvěle nasávají omáčku.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 289x
Zelné placky bez mouky
Obědy / Večeře

Zelné placky bez mouky

Zelné placky bez mouky jsou lehké, chutné a vhodné pro různé stravovací styly. Jsou bezlepkové a díky kombinaci vajec a sýra krásně drží pohromadě. Jemné koření a strouhaný sýr jim dodávají skvělou chuť, ořechová nebo mandlová strouhanka zajistí příjemně křupavou kůrku.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 639x
Zdravý těstovinový salát s tuňákem a jogurtem
Obědy / Večeře / Saláty

Zdravý těstovinový salát s tuňákem a jogurtem

Zdravý těstovinový salát s tuňákem a jogurtem je lehký, výživný a osvěžující. Celozrnné těstoviny dodávají vlákninu a tuňák je skvělým zdrojem bílkovin. Krémový dresink z řeckého jogurtu nahrazuje tradiční majonézu a dodává příjemnou kyselost a lehkost.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 655x
Borůvková bábovka s jogurtem
Moučníky a dezerty

Borůvková bábovka s jogurtem

Borůvková bábovka s jogurtem je vláčná, jemná a plná ovocné svěžesti. Jogurt dodává těstu lehkou kyselost a vláčnost. Borůvky přinášejí šťavnatost a přírodní sladkost.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 411x
Knedlíky varenyky s višněmi
Moučníky a dezerty / Obědy

Knedlíky varenyky s višněmi

Varenyky s višněmi jsou tradiční ukrajinské knedlíky, které mají jemné těsto a šťavnatou ovocnou náplň. Sladkokyselé višně v kombinaci s cukrem vytvářejí skvělou chuť, která se krásně doplňuje se zakysanou smetanou.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 215x
Zdravá koprovka s tvarohem
Obědy / Omáčky

Zdravá koprovka s tvarohem

Tento recept na koprovou omáčku se zaměřuje na zdravější variantu tradičního českého pokrmu. Používá se polotučný tvaroh namísto smetany, což snižuje obsah tuku a zvyšuje obsah bílkovin. Celozrnná mouka přidává vlákninu a zlepšuje nutriční profil omáčky. Výsledkem je chutná a sytá koprovka, která je zároveň šetrnější k vašemu zdraví.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 328x
Medová marináda na žebra
Marinády

Medová marináda na žebra

Medová marináda propůjčuje žebrům neodolatelnou sladko-slanou chuť s jemným pikantním nádechem. Kombinace medu, sójové omáčky a jablečného octa vytváří dokonalou rovnováhu chutí, která se během pečení krásně karamelizuje a obalí žebra do lesklé glazury.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 344x
Petrželová pomazánka z pečené petržele
Snídaně / Svačiny / Pomazánky

Petrželová pomazánka z pečené petržele

Petrželová pomazánka z pečené petržele představuje netradiční chutnou obměnu klasických pomazánek. Pečením petržel získá jemně nasládlou a karamelizovanou chuť, která se skvěle doplňuje s aromatickým česnekem, svěžím citronem a bylinkovým tymiánem.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 373x
Zeleninová gemista z rajčat, paprik, lilků a cuket
Obědy / Večeře

Zeleninová gemista z rajčat, paprik, lilků a cuket

Gemista, což v řečtině znamená "naplněný", je tradiční řecké jídlo, které oslavuje bohatost letní zeleniny. Tato verze s rajčaty, paprikami, lilky a cuketami je obzvláště barevná a chutná. Rýžová náplň, obohacená o aromatické bylinky a rajčatový protlak, dodává zelenině bohatou a uspokojivou chuť.

Doba přípravy 2:15 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 205x
Babiččina ořechová bábovka
Moučníky a dezerty

Babiččina ořechová bábovka

Tato bábovka je zosobněním klasické české kuchyně. Její vůně, která se line domovem při pečení, evokuje vzpomínky na dětství a babiččiny laskavé ruce. Kombinace mletých ořechů a rumu dodává bábovce bohatou chuť a jemnou vlhkost.

Doba přípravy 1:20 hod. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 214x